Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κόκκινος Ουρανός: Ο ηθοποιός Jim Caviezel αποκάλεσε τις αμβλώσεις «τ...

Κόκκινος Ουρανός: Ο ηθοποιός Jim Caviezel αποκάλεσε τις αμβλώσεις «τ...: "Ο Αμερικάνος ηθοποιός James Caviezel, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του Ιησού Χριστού στην ταινία 'Τα Πάθη του Χριστού' του Μελ Γκίμπσον, δ..."

Κόκκινος Ουρανός: ‘Nicholas of Myra’. Η ζωή του Αγ. Νικολάου σε ταιν...

Κόκκινος Ουρανός: ‘Nicholas of Myra’. Η ζωή του Αγ. Νικολάου σε ταιν...: "Τίτλος ταινίας: Nicholas of Myra (2010) 180 min - Drama Παραγωγός: Gerald Hartke Παίζουν: Matthew Mesler, Robert Vincent Jones και Jami..."

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ-ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο κινουμένων σχεδίων με την Γέννηση του Χριστού. Το καλό με αυτήν την παραγωγή είναι η Βυζαντινή τεχνοτροπία των μορφών και η απόδοση της ιστορικής πραγματικότητας στο ζήτημα της ηλικίας του Ιωσήφ. Ο Ιωσήφ παριστάται ηλικιωμένος, όπως και ήταν. Αντίθετα, σε αντίστοιχες αμερικάνικες ταινίες ο Ιωσήφ παριστάται ως νέος, πράγμα που και ανιστόρητο είναι, καθώς η Εκκλησιαστική παράδοση αναφέρει πως ο Ιωσήφ ήταν ηλικιωμένος και είχε ήδη μεγάλα παιδιά από προηγούμενο γάμο, αλλά και αφήνει περιθώρια για προσβολή της τιμής της Παναγίας αφού είναι γνωστό πως οι Προτεστάντες δεν πιστεύουν στο αειπάρθενον της Παναγίας.

Πόσο ανόητο πράγματι είναι αυτό! Μα πόσο ανόητο!
Να πιστεύουν πως η Μητέρα του Θεού, αυτή που έφερε μέσα της τον Χριστό, η ανώτερη από όλους τους ανθρώπους, είχε τάχα σαρκικές σχέσεις, έστω και μετά την γέννηση του Χριστού! Τη στιγμή μάλιστα που έχουμε αναρίθμητους αγίους αλλά και απλούς ανθρώπους που υπήρξαν παρθένοι. Δέχονται ας πούμε την παρθενία της αγίας Περπετούας και δεν δέχονται το αειπάρθενον της Θεοτόκου.


Ο Billy Graham, ο διασημότερος Αμερικάνος Ιεροκήρυκας κάτι κατάλαβε καί κάποια στιγμή δήλωσε:« Δεν τιμούμε όσο πρέπει την Μητέρα του Θεού ».

Και είναι κρίμα, γιατί υπάρχουν αμερικάνικες σειρές άρτιες τεχνικά με όμορφα σχέδια για την Γέννηση του Χριστού που έχουν, όμως, αυτό το μειονέκτημα. Ωραία είναι π.χ. η σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων για την ζωή του Χριστού που έχει κυκλοφορήσει η Modern Τιmes και είχε δοθεί και από τον « Κόσμο του Επενδυτή », την εφημερίδα του εκδοτικού συγκροτήματος.
Η προβολή τέτοιων ταινιών θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από σχετικά διευκρινιστικά σχόλια, ώστε να μην παρεισφρύουν προτεστάντικες κακοδοξίες μέσω αυτών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους συντελεστές της δημιουργίας του βίντεο και της επεξεργασίας του για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα!
Περισσότερα σχετικά με την γέννηση του Χριστού και άλλα σχετικά θέματα βλ.