Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ-ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο κινουμένων σχεδίων με την Γέννηση του Χριστού. Το καλό με αυτήν την παραγωγή είναι η Βυζαντινή τεχνοτροπία των μορφών και η απόδοση της ιστορικής πραγματικότητας στο ζήτημα της ηλικίας του Ιωσήφ. Ο Ιωσήφ παριστάται ηλικιωμένος, όπως και ήταν. Αντίθετα, σε αντίστοιχες αμερικάνικες ταινίες ο Ιωσήφ παριστάται ως νέος, πράγμα που και ανιστόρητο είναι, καθώς η Εκκλησιαστική παράδοση αναφέρει πως ο Ιωσήφ ήταν ηλικιωμένος και είχε ήδη μεγάλα παιδιά από προηγούμενο γάμο, αλλά και αφήνει περιθώρια για προσβολή της τιμής της Παναγίας αφού είναι γνωστό πως οι Προτεστάντες δεν πιστεύουν στο αειπάρθενον της Παναγίας.

Πόσο ανόητο πράγματι είναι αυτό! Μα πόσο ανόητο!
Να πιστεύουν πως η Μητέρα του Θεού, αυτή που έφερε μέσα της τον Χριστό, η ανώτερη από όλους τους ανθρώπους, είχε τάχα σαρκικές σχέσεις, έστω και μετά την γέννηση του Χριστού! Τη στιγμή μάλιστα που έχουμε αναρίθμητους αγίους αλλά και απλούς ανθρώπους που υπήρξαν παρθένοι. Δέχονται ας πούμε την παρθενία της αγίας Περπετούας και δεν δέχονται το αειπάρθενον της Θεοτόκου.


Ο Billy Graham, ο διασημότερος Αμερικάνος Ιεροκήρυκας κάτι κατάλαβε καί κάποια στιγμή δήλωσε:« Δεν τιμούμε όσο πρέπει την Μητέρα του Θεού ».

Και είναι κρίμα, γιατί υπάρχουν αμερικάνικες σειρές άρτιες τεχνικά με όμορφα σχέδια για την Γέννηση του Χριστού που έχουν, όμως, αυτό το μειονέκτημα. Ωραία είναι π.χ. η σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων για την ζωή του Χριστού που έχει κυκλοφορήσει η Modern Τιmes και είχε δοθεί και από τον « Κόσμο του Επενδυτή », την εφημερίδα του εκδοτικού συγκροτήματος.
Η προβολή τέτοιων ταινιών θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από σχετικά διευκρινιστικά σχόλια, ώστε να μην παρεισφρύουν προτεστάντικες κακοδοξίες μέσω αυτών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους συντελεστές της δημιουργίας του βίντεο και της επεξεργασίας του για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα!
Περισσότερα σχετικά με την γέννηση του Χριστού και άλλα σχετικά θέματα βλ.

6 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αντιλαμβάνομαι τον Χριστιανικό χαρακτήρα του ιστολογίου όμως είστε Καθολικοί η Ορθόδοξοι; Απλά με έχει προβληματίσει η αναφορά στον Billy Graham, τον διασημότερο Αμερικάνο Ιεροκήρυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχήν, φίλε Rainbow, σ' ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να γράψεις ένα σχόλιο. Κόντευα να πιστέψω ότι ανεβάζω τις αναρτήσεις για τον εαυτό μου.

    Σχετικά με την απορία που εξέφρασες. ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ. Αναφέρω των Billy Graham για να δείξω πως και οι προτεστάντες έχουν αρχίσει να προβληματίζονται για κάποια πράγματα. Καταλαβαίνουν πως σφάλλουν σε ορισμένα θέματα. Βέβαια, οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν πολύ τα δόγματα. Δεν έχουν την φιλοσοφική παιδεία των Ελλήνων, δεν έχουν την παράδοση την δική μας. Έχουν μάθει να αγαπάνε τον Χριστό και να τηρούν τις δέκα εντολές. Τους είναι δύσκολο να εμβαθύνουν σε άλλα θέματα. Παρά ταύτα οι πιο ψαγμένοι από αυτούς έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά και σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η δήλωση του Graham. Ο Graham προφανώς σκέφτηκε: « Εγώ τιμώ την μητέρα μου. Και χαίρομαι όταν κάποιος την τιμά. O Xριστός δεν θα ήθελε να τιμούν την μητέρα Του;». θα διάβασε τον λόγο της Παναγίας « από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί ». Κάτι κατάλαβε. Αλλά, δυστυχώς, δεν το προχώρησε παρά πέρα. Έκανε απλά μια καλή δήλωση ότι οι Προτεστάντες δεν τιμούν όσο πρέπει την μητέρα του Θεού και το άφησε.

    Πάντως θα πρέπει να πω πως ο Billy Graham κηρύττει κυρίως σε άθεους, στους Αφρικάνους, στους Κινέζους. Δεν κάνει προσηλυτιστικό κήρυγμα, δεν προσπαθεί να κάνει τους Ορθόδοξους Προτεστάντες. Γενικά, σε χώρες όπως η Αφρική, η Κίνα κ.τ.λ. όλα τα Χριστιανικά δόγματα προσπαθούν να μην έρχονται σε αντιπαλότητα. Κηρύττουν στους μη Χριστιανούς που είναι και πάρα πολλοί.

    CitizenBasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για αυτές τις πληροφορίες citizenbasil. Ήμουν σχεδόν απληροφόρητος για τους Προτεστάντες και για αυτό έγινε αυτή η σύγχυση Καθολικού, Ορθοδόξου. Οι Προτεστάντες, δεν είναι απλά εκτός δρόμου αλλά με τα πιστεύω τους απαρνούνται τελείως τη θεϊκή φύση του Χριστού αλλάζοντας κυριολεκτικά βασικά σημεία της Χριστιανικής πίστης. Πιστεύω πως τους διακατέχει περισσότερο ο φανατισμός κατά κάποιον τρόπο παρά η ελεύθερη βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Να σου πω κατι φιλε μου , ο λογος του θεου λεει οτι δια της ακοης ερχετε η πιστη , εγω ακουσα καποια ημερα τον λογο του θεου, που αναφεροταν για την σωτηρια μου , Ιωαννης 3κεφ. και τον ζητησα να ερθει στην καρδια να με καθαρηση απο αμαρτιες και για την αποσταση που με χωριζε απο εκεινον πνευματικα λογο αγνοιας του ποιος ειναι πραγματικα ο θεος, πως με βλεπει και τι θελει απο εμενα . και ηρθε τωρα ζη μεσα στην καρδια μου στο πνευμα μου και μου εδωσε ζωη αιωνια. λατρευω και ευγνωμονω το ονομα του το αγιο. τωρα εαν εσυ θελεις να με πεις ορθοδοξο η προτεσταντη η οτι αλλο νομιζης δεν με πηραζη καθολου γιατι ΤΩΡΑ ΖΩ ενω πριν ημουν νεκρος. . καλο πασχα .

      Διαγραφή
    3. Φίλε Νίκο. Την αιώνια ζωή δεν ξέρεις εάν την έχεις κερδίσει μέχρι να σταθείς ενώπιον του θρόνου του Παντοκράτορα και να σε κρίνει. Ούτε οι Άγιοι δεν είχαν την αλαζονεία να πουν πως κέρδισαν την αιώνια ζωή, ενώ ακόμα ζούσαν, αλλά με δάκρυα μετάνοιας και συντριβής παρακαλούσαν το Θεό να τους ελεήσει. Από την αμαρτία δεν καθαρίζεσαι μόνο με την προσευχή, αλλά με την εξομολόγηση και σκληρό αδιάκοπο αγώνα κατά των παθών. Μόνο όταν θα λάβεις το στέφανο της αγιότητας από τον Χριστό στην άλλη ζωή μπορείς να πεις πως κέρδισες την αιώνια ζωή. Δεν φοράς το στεφάνι μόνος σου αυτόβουλα. Κάθαρση, φωτισμός, είναι τα δύο στάδια τα ποία πρέπει να περάσει ο Χριστιανός προκειμένου να φτάσει τελικά στη θέωση. Λες πως κέρδισες είδη την αιώνια ζωή. Έχεις φτάσει δηλαδή στην κατάσταση του φωτισμού. Έχεις λάβει δηλαδή πνευματικά χαρίσματα από το Άγιο Πνεύμα όπως η θεραπεία και η πρόρρηση; Δεν νομίζω. Έχεις πέσει σε μεγάλη πλάνη, στην πλάνη της αυτοδικαίοσης. Έχεις αποφασίσει από μόνος σου πως έχεις σωθεί απλά επειδή έτσι νιώθεις. Όχι, αυτή είναι δαιμονική επήρεια, η επήρεια της επαναπαύσεως και της αυταπάτης. Δεν έχεις κερδίσει την αιώνια ζωή μέχρι να περάσεις τις πύλες της Ουράνιας Βασιλείας. Και ποιος σε διαβεβαίωσε ότι έχεις σωθεί και ότι όντως έχεις μέσα σου το Πνεύμα το Άγιο; Μόνος σου και αυτόβουλα; Μήπως έχεις χάσει το δρόμο στη διάκριση των πνευμάτων και αυτό που θεωρείς ως θεία χάρη είναι δαιμονική επιρροή; Κανένας άγιος πατέρας δεν διανοήθηκε να πει πως κέρδισε την αιώνια ζωή χωρίς πρώτα αυτή να του παραχωρηθεί από τον Χριστό. Και δεν του παραχωρείτε παρά μόνο μετά την κρίση, τον τελωνισμό της ψυχή όπως λέμε. Εσένα η ψυχή σου ακόμα δεν πέρασε τελωνισμό και αποφάσισες πως σώθηκες. Τρομάρα σου. Θέλει αγώνα, αίμα και ιδρώτα και σήκωμα του σταυρού η αγιοσύνη. Δεν αποκτιέται έτσι στα καλά του καθουμένου με μία ανάγνωση ενός κειμένου. Δια της ακοής εννοεί πως το ακούς και μετά το βάζεις στην πράξη. Αν γινόμασταν άγιοι απλά επειδή αναγνώσκουμε την Αγία Γραφή το είχαμε χαμένο! Γύρνα στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας γιατί έτσι όπως πας θα χάσεις την ψυχή σου. Διάβασε το βιβλίο " Εν ειρήνη του Κυρίου Δεηθώμεν.Πρόσκληση στους Πεντηκοστιανούς με ερμηνεία των Πνευματικών Χαρισμάτων" του Αγιορείτου Ιερομόναχου π. Αλεξίου Καρακαλλινού από τις εκδόσεις Μακρυγιάννης. Θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις την πλάνη σου και να επανέλθεις στην αλήθεια της Ορθοδοξίας, γιατί αλίμονο, στο λέω με αδελφική αγάπη, έχεις πέσει σε βαριά πλάνη που οδηγεί στα τάρταρα. Ο Κύριος ας μας ελεήσει τους αμαρτωλούς και τους ανάξιους.

      Διαγραφή