Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ

Αρκετά με τα ανέκδοτα για τον Chuck Norris. Ναι, ναι, τα έχουμε ακούσει όλα αυτά. Ο Chuck Norris
μπορεί να κάνει προσπέραση στο καρουζέλ
μπορεί να δει το 60 minutes σε δέκα λεπτά
μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο
μπορεί να φτιάξει κύκλο με μόλις 300 μοίρες
έχει μετρήσει ως το άπειρο - δύο φορές
δεν φοράει ρολόι, γιατί ΑΥΤΟΣ αποφασίζει τι ώρα είναι.

Και εσείς, όλα αυτά, πιθανότατα, τα έχετε ακούσει. Ας μιλήσουμε, όμως, σήμερα, για τον Chuck λίγο πιο σοβαρά. Έχουμε ξαναπεί πως ο Chuck ανήκει στην ομάδα των παραδοσιακών Αμερικανών που αγωνίζονται για τη διατήρηση των ιδεωδών της πατρίδας και του Χριστιανισμού. Μάχεται υπέρ των παραδοσιακών αξιών και πολεμά κατά της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όχι με στριφογυριστές κλοτσιές ( roundhouse kicks ) και ειδικές λαβές του Chun Kuk Do, της πολεμικής τέχνης που δημιούργησε. Αλλά με συγγραφή άρθρων, με συμμετοχή σε φόρα, με  ποικίλες δράσεις, δρώντας σαν πολιτικός ακτιβιστής. Έχει γυρίσει και μια χριστιανική ταινία, την οποία παρουσιάσαμε.

Βέβαια, ο Chuck Norris δεν ήταν πάντα έτσι. Ανατράφηκε, βέβαια, σε χριστιανικό περιβάλλον, όμως πλησίασε περισσότερο τον Χριστό κάπου το 1995. Και από τότε, όπως λέει ο ίδιος, άλλαξε η ζωή του. « Παλιά ενδιαφερόμουν μόνο για τον εαυτό μου, όλα περιστρέφονταν γύρω από εμένα, ήμουν εγώ, εγώ, ο εαυτός μου. Μετά είδα πως πρέπει να νοιάζομαι για όλο τον κόσμο, για μας », λέει σε συνεντεύξεις του. Στο τελευταίο αυτοβιογραφικό του έργο εξετάζει πολλά απ’ τα περιστατικά του βίου του μέσα από ένα χριστιανικό πρίσμα και εκφράζει μια διάθεση μεταμέλειας για πολλά λάθη που έκανε στην προσωπική του ζωή. Και τονίζει πώς ο Χριστός έδωσε νόημα στη ζωή του. Ακόμη, ο Norris συνεισφέρει σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως π.χ. το « Κάνε μια ευχή » και το Vijay Amritraj Foundation, δίνοντας χρήματα ή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες για την συγκέντρωση χρημάτων.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως ο Chuck δηλώνει χριστιανός. Και ενεργεί δημόσια ως τέτοιος. Και αγωνίζεται κατά της αποχριστιανοποίησης της κοινωνίας.
Εμείς θα αναφερθούμε στις κυριότερες πτυχές αυτής της ομολογιακής του παρουσίας.Ο Τσακ Νόρις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και της παρουσίας του  Χριστιανισμού στις δημόσιες υποθέσεις

Μια απ’ τις πιο διάσημες σχετικές δράσεις του Τσακ Νόρρις είναι η ενεργή συμμετοχή του στην προσπάθεια του Εθνικού Οργανισμού για τη Διδασκαλία της Βίβλου στα δημόσια σχολεία. Ο Τσακ Νόρις γύρισε κάποια βίντεος, όπου υποστηρίζει αυτόν τον Οργανισμό και καλεί τους Αμερικάνους να ενεργήσουν οι ίδιοι για τη διδασκαλία της Βίβλου στα σχολεία της περιοχής τους. Η παρέμβαση του Τσακ Νόρις προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και σχόλια του τύπου « Ο Τσακ Νόρις δίνει μια στριφογυριστή κλοτσιά στον χωρισμό Εκκλησίας και κράτους ». Ο ίδιος εφαρμόζει για τα παιδιά του το λεγόμενο « Home Schooling », μια εναλλακτική πρόταση εκπαίδευσης που υπάρχει στην Αμερική, όπου το παιδί παρακολουθεί τα μαθήματα στο σπίτι του και στη συνέχεια δίνει εξετάσεις. Όσο η εκπαίδευση απομακρύνεται απ’ τα εθνικά και θρησκευτικά ιδεώδη, τόσο περισσότεροι παραδοσιακοί Αμερικανοί επιλέγουν αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μέχρι το 1963 η ΒΙΒΛΟΣ διδασκόταν στα σχολεία της Αμερικής. Σήμερα, στην Αμερική το μάθημα των Θρησκευτικών δεν υπάρχει στο επίσημο πρόγραμμα διδασκαλίας του Υπουργείου. Υπάρχουν, βέβαια, τα θρησκευτικά σχολεία, όπου διδάσκονται τα Θρησκευτικά και μάλιστα επί πολλές ώρες, με συχνό εκκλησιασμό και υποχρεωτική συμμετοχή των μαθητών σε διάφορες θρησκευτικές τελετές. Πιο γνωστά είναι τα καθολικά σχολεία, τα σχολεία των ευαγγελικών προτεσταντών αλλά και των παραδοσιακών Εβραίων. Τέτοια σχολεία, βέβαια, υπάρχουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι, σχεδόν, οι πολιτικοί της Γαλλίας, ακόμη και οι αριστεροί, φοίτησαν σε καθολικά σχολεία, που φημίζονται για την οργάνωση και την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν. Γι’ αυτό και στην άθεη Γαλλία υπάρχει το κίνημα για την επιστροφή της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία, ενώ ακόμη και αριστεροί πολιτικοί έχουν δηλώσει πως η διδασκαλία των θρησκευτικών τους ωφέλησε ( πολλά σχετικά στοιχεία έχει παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Χολέβας σε άρθρο του ).

Βέβαια, στην Αμερική η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών παρουσιάζει δυσχέρειες, αφού οι Η.Π.Α. εμπεριέχουν πολυάριθμες θρησκευτικές κοινότητες. Όμως, ο Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία, γι’ αυτό και υπάρχουν και εκεί κινήσεις για γενική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλα τα σχολεία. Ο Εθνικός Οργανισμός για τη Διδασκαλία της Βίβλου στα σχολεία προώθησε την εισαγωγή του μαθήματος των θρησκευτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία στα πλαίσια της διδασκαλίας επιλεγομένων μαθημάτων και ανάπτυξης σχολικών δραστηριοτήτων. Το 93% των σχολείων, όπου έγινε πρόταση για την εισαγωγή της διδασκαλίας της Βίβλου, αντοποκρίθηκε θετικά. Τα περισσότερα παιδιά που συμμετείχαν, ζήτησαν να συνεχιστεί η διδασκαλία της Βίβλου και το επόμενο έτος. Και, γενικά, η όλη κίνηση προχωρά μια χαρά. Στην Αμερική η Βίβλος ξαναμπαίνει στις σχολικές αίθουσες.

Σ’ αυτή την προσπάθεια θέλησε να συνεισφέρει και ο Τσακ Νόρις, που δεν αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα στην Δημόσια Εκπαίδευση. Ο Τσακ μελέτησε τα κείμενα των Ιδρυτών Πατέρων της Αμερικής και διεπίστωσε πως οι περισσότεροι εξ αυτών ήθελαν να διδάσκεται η Βίβλος στα σχολεία. Επίσης, διεπίστωσε πως η διδασκαλία της Βίβλου είναι νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών.
Έτσι, έγραψε σχετικά άρθρα, όπου υποστηρίζει πως η Βίβλος επηρέασε την Αμερική περισσότερο από κάθε άλλο κείμενο και γύρισε σχετικά διαφημιστικά βίντεος. Σ’ αυτά επιχειρηματολογεί υπέρ της διδασκαλίας της Βίβλου και καλεί τους πολίτες να ενεργήσουν, ώστε με τη βοήθεια του Εθνικού Οργανισμού για τη Διδασκαλία της Βίβλου στα Σχολεία, να μπει το μάθημα των Θρησκευτικών και στο σχολείο της γειτονιάς τους.
Δείτε κάποια από αυτά τα διαφημιστικά βίντεος. 


Ο Τσακ Νόρις κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και της θετικής αντιμετώπισης της ομοφυλοφιλίας στην εκπαίδευση

Ο Τσακ Νόρις υπήρξε ένα απ’ τα πρώτα μέλη της βιομηχανίας του θεάματος που υποστήριξε την εισήγηση για απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων ( Proposition 8 ) στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Τον Οκτώβριο του 2008 δήλωσε την υποστήριξή του στη σχετική εισήγηση ( Proposition 8 ) και την αντίθεσή του στο γάμο των ομοφυλοφίλων. Μάλιστα, τόνισε τις επιπτώσεις που θα είχε η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων στην εκπαίδευση. Οι καθηγητές θα ήταν υποχρεωμένοι να ανέχονται ή και να διδάσκουν την ομοφυλοφιλία. Ο Τσακ αντιτάχθηκε δυναμικά στην πολιτική ανοχής της ομοφυλοφιλίας στα δημόσια σχολεία. Και δήλωσε ευθαρσώς πως ο γάμος ήταν είναι και θα είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.


Ο Τσακ Νόρις για μια χριστιανική βιομηχανία του θεάματος

Ο Τσακ Νόρις αγωνίζεται για την παραγωγή και προβολή χριστιανικών ταινιών.
Έτσι, βοήθησε στην προώθηση της ταινίας « Τhe Passion » του Μελ Γκίμπσον.
Σε συνέντευξή του δήλωσε: « Ήμουν ο μοναδικός διάσημος ( celebrity ) που προώθησε την ταινία, χωρίς να παίζει σ’ αυτήν. Στο Χόλυγουντ όλοι φοβόντουσαν να πουν κάτι θετικό για την ταινία, αλλά εγώ πήγα στο σόου “ Hannity and Colmes ” και σε πολλές άλλες τηλεοπτικές εκπομπές και μίλησα τονίζοντας με έμφαση πόσο σημαντική ήταν αυτή η ταινία ».

Ο Τσακ Νόρις ασχολείται και με την παραγωγή χριστιανικών παραγωγών. Έπεισε τους παραγωγούς του Walker, Texas Ranger, να του επιτρέψουν να κάνει ένα επεισόδιο βασισμένο στη χριστιανική πίστη. Οι παραγωγοί ήταν απρόθυμοι αλλά, τελικά, του το επέτρεψαν, με τον όρο, αν το επεισόδιο δεν αποσπάσει υψηλή τηλεθέαση, να μην επαναλάβει το εγχείρημα. Το επεισόδιο μπήκε – για πρώτη φορά – στα δέκα προγράμματα με την καλύτερη τηλεθέαση. Με την άδεια του καναλιού ο Τσακ Νόρις γύρισε μια ολόκληρη σειρά 17 επεισοδίων με θέμα την πίστη. Μάλιστα, κέρδισε γι’ αυτά τα επεισόδια και το « Εpiphany Award », ως το καλύτερο χριστιανικό πρόγραμμα του έτους.
Πρόσφατα, έπαιξε στην ταινία Bells of Innocence, μια χριστιανική ταινία την οποία παρουσιάσαμε σε άλλη ανάρτηση. Παραγωγός της ταινίας ήταν ο γιος του, Mike Norris, ενώ έπαιζε και μια εγγονή του ( στο ρόλο της Γκάμπυ ). Ο Μike Norris ασχολείται με την παραγωγή χριστιανικών ταινιών. Αποφάσισε να μπει στην όλη διαδικασία με την προτροπή του Ed Cole του Christian Mens Network, ο οποίος, πριν πεθάνει, τον έχρισε διάδοχό του.

Ο Τσακ Νόρις θεωρεί πως το Χόλυγουντ βλέπει μάλλον θετικά την ευθαρσή παραδοσιακή στάση του. « Νομίζω πως με θαυμάζουν. Ξέρουν από πού προέρχομαι και πιστεύω πως εκτιμούν το γεγονός πως δεν παραιτούμαι από τις αρχές μου », δήλωσε σε συνέντευξή του.

Πάντως, προφανώς, δεν έχει και την καλύτερη άποψη για το Χόλυγουντ, το οποίο θεωρεί διεφθαρμένο, αφού, όπως θα δείτε παρακάτω, δηλώνει σε συνέντευξή του πως το να μπαίνεις στους κυβερνητικούς κύκλους της Ουάσιγκτον, είναι σα να μπαίνεις στο Χόλυγουντ. 


Ο Τσακ Νόρις κατά των εκτρώσεων

O Τσακ Νόρις μετά την εκλογή του Ομπάμα δημοσίευσε μια, πραγματικά, καταπληκτική ανοικτή επιστολή στον Aμερικανό Πρόεδρο με τον εντυπωσιακό τίτλο « Ομπάμα, τώρα δουλεύεις για μένα ». Ο Τσακ Νόρις με θάρρος του υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κυβερνήσει και οι παρατηρήσεις του είναι οξυδερκείς. Τον προτρέπει να χρησιμοποιεί και να επικαλείται το σύνταγμα, να κυβερνήσει λιγότερο αριστερά και περισσότερα κεντρώα, και να προστατεύσει τις ζωές των Αμερικανών, σταματώντας και την πρακτική των εκτρώσεων. Γράφει χαρακτηριστικά: « Προστάτεψε τις ζωές των Αμερικανών. Ο Τόμας Τζέφερσον έγραψε το 1809: “ H φροντίδα για την ανθρώπινη ζωή και ευτυχία, και όχι η καταστροφή τους είναι η πρώτη και μοναδική αυθεντική επιδίωξη μιας καλής διακυβέρνησης ”. Αυτοί είναι δυνατοί και διαφωτιστικοί λόγοι. Βέβαια, ένας τέτοιος ρόλος καθιερώθηκε και διασφαλίστηκε στο θεμελιώδες δομικό κείμενο του έθνους μας, τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας… Ειλικρινά, αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο εκπλήσσομαι που ένας άνδρας σαν εσένα, που κηρύττει πως αγωνίζεται για τις μειονότητες, δεν θα αναγνώριζε την ξεκάθαρη αξία μιας ανθρώπινης ζωής στη μήτρα. Ο ομοσπονδιακός νόμος δεν θα έπρεπε να ορίζει τη θυσία μιας ανθρώπινης ζωής για την προτίμηση κάποιας άλλης. Και οι δύο ζωές θα έπρεπε να προστατεύονται. Διαφορετικά, τί σημασία έχουν τα λόγια που είπε ο Τζέφερσον το 1809; Σαν Πρόεδρος, καλείσαι να προστατεύεις και να μην καταστρέφεις την ανθρώπινη ζωή. Είναι η “ πρώτη και μοναδική αυθεντική επιδίωξη μιας σωστής διακυβέρνησης ” ». 

Ο Τσακ Νόρις κλείνει την επιστολή θυμίζοντας στον Ομπάμα: « Όλη η χώρα σε παρακολουθεί. Εγώ, ειδικά, σε παρακολουθώ ». Και υπογράφει ως « ένας απ’ τα τριακόσια εκατομμύρια αφεντικά σου, Τσακ Νόρις ». Αμέ!

Πολλοί μπορεί να διαβάζετε με δυσπιστία αυτή την ανάρτηση. Και, για να πούμε την αλήθεια, κι εγώ με δυσπιστία ξεκίνησα να την γράφω. Ο Τσακ Νόρις πολιτικός ακτιβιστής; Κι όμως! Άρθρο τέτοιου στυλ, σπάνια, θα βρεις στις ελληνικές εφημερίδες. Οι περισσότεροι αρθρογράφοι, απλά, λιβανίζουν τους διάφορους πολιτικούς ή ασκούν κριτική χωρίς τόλμη, χωρίς νεύρο, χωρίς μαγκιά, χωρίς ψυχή. Υπάρχουν, βέβαια, εξαιρέσεις, αλλά λίγες. Και, ξαφνικά, βλέπεις, τον action film performer, Black Belt patriot Τσακ Νόρις να λέει στον Αμερικανό Πρόεδρο « Ομπάμα, τώρα δουλεύεις για μένα », να κάνει ορθές πολιτικές παρατηρήσεις και προτάσεις, να ασκεί κριτική, να τον προειδοποιεί πως τον παρακολουθεί και να υπογράφει ως « ένας απ’ τα τριακόσια εκατομμύρια αφεντικά σου ». Ναι το είδαμε κι αυτό! Και δεν είναι Chuck Norris Fact!    

Αργότερα, ο Τσακ Νόρις στηλίτευσε την προώθηση των εκτρώσεων μέσα απ’ το πρόγραμμα υγείας του Ομπάμα, που όχι απλά διευκόλυνε αλλά προωθούσε την πρακτική των εκτρώσεων.


Ο Τσακ Νόρις σε διάφορες εκπομπές μιλά για την χριστιανική ταυτότητα της Αμερικής και για διάφορα πολιτικά θέματαΠαρουσίαση του βιβλίου « Black Belt Patriotism. How to reawaken America
 Αυτό το βιβλίο του Chuck Norris είναι κάτι σαν ιδεολογικό μανιφέστο. Σ’ αυτό ο Νορρις υποστηρίζει πως η Αμερική έχει απομακρυνθεί απ’ τις χριστιανικές της ρίζες και το όραμα των Iδρυτών Πατέρων και πως πρέπει να αλλάξει πορεία και να επιστρέψει στις παραδοσιακές αξίες. Στην παρακάτω συνέντευξή του για την προώθηση του βιβλίου αναφέρει διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα.
Παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα απ’ τη συνέντευξη σε μετάφραση

« Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ηθική και την υπευθυνότητα. Πρέπει να επανέλθουμε στο σωστό δρόμο. Οι Ιδρυτές Πατέρες της Αμερικής είχαν ένα όραμα για την Αμερική, δεν ήθελαν  να διαφθαρεί απ’ την απληστία και την εξουσία. Πολλοί απ’ τους πολιτικούς μας έχουν πέσει σ’ αυτή την παγίδα της απληστίας και της απόλυτης εξουσίας. Αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε...
Εμείς ο λαός πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την χώρα… Πρέπει να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ένα παράδειγμα. 13 τρισεκατομμύρια δολάρια υπάρχουν σε λογαριασμούς οφ σορ εταιριών, όπου οι πολύ πλούσιοι κρύβουν τα χρήματά τους. Αυτά να επιστραφούν στους Αμερικάνους… Να γίνουν δουλειές και ανάπτυξη για τους πολίτες. Δίκαιο φορολογικό σύστημα… Να διαχειρίζονται οι πολίτες τα χρήματα, και όχι οι πολιτικοί γιατί αυτοί τα διαχειρίζονται πολύ άσχημα. 

Ένα απ' τα αγαπημένα μου αστεία ( Chuck Norris Fact ) είναι αυτό που λέει πως η Αμερική δεν είναι Δημοκρατία αλλά Τσακτατορία ( not a Democracy but a Chucktatorship). Αν αυτό ήταν αλήθεια θα έκανα το εξής. Θα πήγαινα στην Ουάσιγκτον και θα έβαζα όλους τους πολιτικούς σε σειρά. Μετά θα έπαιρνα τον Ron Paul, που πιστεύεται πως είναι ένας απ' τους πιο έντιμους πολιτικούς στην Αμερική και θα του έλεγα: Ρον, δείξε μου ποιός είναι τίμιος και ποιός είναι διεφθαρμένος. Θα πηγαίναμε δίπλα δίπλα και θα μου έλεγε: Αυτός είναι τίμιος, αυτός είναι τίμιος, αυτός είναι διεφθαρμένος. Αμέσως, θα έλεγα στο διεφθαρμένο ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ. Και αν δεν παραιτούνταν θα τον έπιανα και θα τον έπνιγα μέχρι να μείνει αναίσθητος και θα τον πετούσα στην άκρη ».

Μια χαρά δεν τα λέει ο Τσακ;Παρουσίαση του βιβλίου « Τhe official Chuck Norris Book » με τα 101 αγαπημένα αστεία του Τσακ Νόρις
Ο Chuck Norris έγραψε αυτό το βιβλίο για να ψυχαγωγηθεί λίγο, αφού κάθε εβδομάδα γράφει πολιτικά άρθρα στο WeekNet Daily και μετά τη συγγραφή του Black Belt Patriotism αισθανόταν πως έπρεπε να ελαφρύνει λίγο τη διάθεσή του. Στο βιβλίο και στα αστεία σχετικά με τον Τσακ Νόρις αναφερόμαστε και παρακάτω. Σ’ αυτό το σημείο θα περιοριστούμε να δούμε τα πολιτικά σχόλια του Norris. Το BLOG μας δεν ασχολείται με την πολιτική. Ασχολείται σε κάποιες περιπτώσεις με τη σχέση πολιτικής και Χριστιανισμού. Πάντως, αποφασίσαμε να παραθέσουμε τα σχόλια του Νόρρις σ' αυτή τη συνέντευξη, καθώς μας δίνει μια εικόνα για το πώς είναι τα πολιτικά πράγματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Παραθέτουμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη σε μετάφραση.

Δημοσιογράφος: Δεν είσαι χαρούμενος με την κατεύθυνση της χώρας.

Τσακ: Όχι. Αισθάνομαι ότι είμαι σ’ έναν εφιάλτη και δεν μπορώ να ξυπνήσω. Έχω λύσεις…

Δημοσιογράφος: Γιατί δεν κατεβαίνεις στην πολιτική; Να μια λύση. Γιατί δεν κατεβαίνεις για κυβερνήτης του Τέξας;

Τσακ: Θα σου πω γιατί. Γιατί, θα καθόμουν απέναντί στον αντίπαλό μου και ο αντίπαλός μου θα προσπαθούσε να προσβάλλει τον χαρακτήρα μου και εγώ δεν θα μπορούσα να συγκρατηθώ. Θα πεταγόμουν απέναντι και θα τον άφηνα αναίσθητο.
Δημοσιογράφος: Έλα τώρα, έχεις περισσότερο αυτοέλεγχο.
Τσακ: Όχι, δεν έχω. Εκνευρίζομαι εύκολα. Ήταν δύσκολο και στη βιομηχανία του θεάματος. Στην πολιτική θα σκότωνα. Άλλωστε, δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι στο σύστημα. Μ’ όλους αυτούς τους γερουσιαστές…
Δημοσιογράφος: Διαφωνώ με σένα Τσακ. Μπορείς.

Τσακ: Μα πώς; Θα έπρεπε να αφήσω αναίσθητους όλους τους Δημοκρατικούς.

Δημοσιογράφος: Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή! Όπως λέμε για τους δικηγόρους « Τί είναι πενήντα δικηγόροι στον πάτο της θάλασσας ».

Τσακ: ( λέει τα σχετικά με την Τσακτατορία )

Δημοσιογράφος: Μου αρέσει ο Ρον Πωλ, είναι τρελός.

Τσακ Νόρις:  Γι' αυτό μου αρέσει, γιατί είναι τρελός.

Δημοσιογράφος: Δε νομίζεις πως και τα δύο κόμματα είναι περίπου το ίδιο;

Τσακ: Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν την πλειοψηφία στη γερουσία και τα θαλάσσωσαν...

Δημοσιογράφος: Ο Ρον Πόλ είναι φιλελεύθερος. Και ο Ρέιγκαν είχε πει.. και εγώ είμαι συντηρητικός τύπου Ρέιγκαν, οι περισσότεροι νομίζουν πως είμαι Ρεπουμπλικάνος αλλά εγώ είμαι συντηρητικός.

Τσακ: Κι εγώ το ίδιο.

Δημοσιογράφος: Ο Ρέιγκαν είχε πει το 75 πως χρειαζόμαστε είτε ένα τρίτο κόμμα είτε ένα αναγεννημένο δεύτερο κόμμα ( Ρεπουμπλικάνων ). Πρέπει να επιστρέψουν στις συντηρητικές τους ρίζες. Γιατί έχασαν τον δρόμο τους. Τους τύλιξε αυτό το ήθος της Ουάσιγκτον.


Τσακ Νόρις: Συμβαίνει αυτό. Μπαίνουν μέσα και τους απορροφά το σύστημα. Είναι σαν να μπαίνεις στο Χόλυγουντ. Μπαίνεις με δυνατό θρησκευτικό αίσθημα και πιάνεσαι σ’ αυτή την παγίδα της δόξας και του πλούτου και το επόμενο λεπτό έχεις απομακρυνθεί απ’ την πίστη σου »….


( Σημείωση: O Ρον Πολ έχει εκφραστεί κατά των πολέμων της Αμερικής, κατά του τραπεζικού συστήματος, του συστήματος φορολόγησης κ.τ.λ.. Συνδυάζει θέσεις και των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων κατά ένα πολύ ενδιαφέροντα τρόπο ).Ο Τσακ Νόρις ως συγγραφέας ειδικής στήλης με θέματα πολιτικού και θρησκευτικού περιεχομένου

Και, βέβαια, o Τσακ Νόρις γράφει, συχνά, άρθρα. Και, μάλιστα, ωραία άρθρα. Ναι, ναι, δεν είναι ανέκδοτο. O Chuck γράφει μια χαρά αρθράκια. Βέβαια, – για να κάνουμε και λίγο χιούμορ ,  οι κακές γλώσσες λένε πως « ο Τσακ Νόρρις δεν γράφει. Οι λέξεις μαζεύονται μόνες τους και μπαίνουν σε τάξη από φόβο ». Όμως, αυτά είναι κακίες.
Και, σοβαρά τώρα, ο τύπος ξέρει να γράφει. Γράφει σωστά, τεκμηριώνει τις απόψεις του, χρησιμοποιεί ρητορικά σχήματα. Στα άρθρα του αναφέρεται στη χριστιανική ταυτότητα της Αμερικής, στα θέματα που προαναφέραμε και σε άλλα θέματα πολιτικής φύσης. Επίσης, σχολιάζει και την πολιτική επικαιρότητα υπό ένα μάλλον συντηρητικό πρίσμα.
Ένα άρθρο του αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε σήμερα. Το άρθρο του εξετάζει το θέμα των χριστιανικών θεμελίων του Αμερικανικού έθνους. Σε μια εποχή που κοσμικοί άθρησκοι Αμερικάνοι πολεμούν ανοιχτά τον Χριστιανισμό στις H.Π.Α., ο Chuck Norris θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα.

(  Εμείς απ’ τη μεριά μας πρέπει να σημειώσουμε πως οι παραδοσιακοί Αμερικάνοι υπερβάλλουν, συχνά, καυχώμενοι για την Χριστιανική τους Παράδοση. Όμως, δεν θα πρέπει να αμφισβητείται πως η Αμερική ξεκίνησε σαν ένα χριστιανικό έθνος. Αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, καθιερώθηκε ένα σύστημα χωρισμού Θρησκείας και Κράτους, γιατί υπήρχαν πολλές ομολογίες στην Αμερική. Βέβαια, ο Χριστιανισμός είναι βασικό στοιχείο του Αμερικάνικου πολιτισμού. Και στην πράξη υπάρχει σχέση κράτους και θρησκείας. Σε κάποια θέματα οι Αμερικανοί δείχνουν εξαιρετικά θρήσκοι. Π.χ. τα συνέδρια για την εκλογή των υποψηφίων προέδρων ανοίγουν, συνήθως, με προσευχή και ευλογία από κάποιο πάστορα. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη μέρα των εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προηγούμενες εκλογές, όπου αναδείχθηκε ο Ομπάμα, ήταν ολόκληρη αφιερωμένη στην προσευχή. Επίσης, οι Πρόεδροι, συχνά, χρησιμοποιούν σε ομιλίες τους χωρία από τη Βίβλο κ.ο.κ., ενώ το ποσοστό εκκλησιασμού είναι εξαιρετικά υψηλό και η αθεΐα σχεδόν ανύπαρκτη. Το θέμα είναι, βέβαια, ευρύτατο, έχει πολλές παραμέτρους και αξίζει να αναφερθούμε, εκτενέστερα, σ’ αυτό σε άλλη ανάρτηση ).

Τώρα, διαβάστε το άρθρο του Chuck.

Είναι η Αμερική ένα χριστιανικό έθνος;
Ένα άρθρο απ’ τον Chuck Norris.

« Είναι ένα ερώτημα που προξενεί φόβο στον κοσμικό προοδευτικό. Προκαλεί ανατριχήλα στη ραχοκοκαλιά ενός σκεπτικιστή. Τραντάζει συθέμελα τις συνειδήσεις των μαχητών της κουλτούρας. Ξεσηκώνει κατ’ ευθείαν θυμό στις καρδιές των ανταγωνιστών του Χριστιανισμού. Είναι η Αμερική ένα χριστιανικό έθνος; Οι ιδρυτές της χώρας μας οικοδόμησαν ένα έθνος στο ισχυρό θεμέλιο των χριστιανικών ιδεών και πρακτικών; Ή ήταν η δημοκρατία τους άθρησκη ή κοσμικής φύσης, που ενσωματώθηκε μέσα σε μια κυριαρχούσα δεϊστική κοσμοθεωρία; 

Γι’ αυτούς που βρίσκουν την χριστιανική καταγωγή της χώρας μας αστήρικτη και αβάσιμη, το ισχυρότερο επιχείρημα που επικαλούνται και παραθέτουν είναι το ενδέκατο άρθρο της συμφωνίας της Τρίπολης, στο οποίο βρίσκουμε τα λόγια: " Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν βασίζεται με καμία έννοια στη Χριστιανική Πίστη ".

Αλλά αυτά τα λόγια αποδεικνύουν αυτό που τόσο απλά φαίνεται να κηρύττουν; Ένα απ’ τα σφάλματα των βάρβαρων κρατών ( barbary states, βλ. σχετικά στη σημείωση μετά το άρθρο) ήταν πως θεωρούσαν την Αμερική ένα Χριστιανικό έθνος στη σειρά των Ευρωπαίων προκατόχων της. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονταν τον Χριστιανισμό ήταν μέσα απ’ το πρίσμα των σταυροφοριών, και έτσι εκλάμβαναν κάθε Χριστιανικό έθνος σαν μια στρατιωτική απειλή για την ύπαρξή τους. Σ’ αυτή τη συνάφεια, απλά, δεν υπήρχε περίπτωση η Αμερική να συστοιχηθεί με τις Ευρωπαϊκές χριστιανικές χώρες.

Τόσο κυρίαρχη ήταν αυτή η πολεμική θεώρηση του Χριστιανισμού ώστε, στις 8 Απριλίου του 1805 ( ημερολογική εγγραφή ), ακόμη και ο στρατηγός William Eaton είπε για τους Μουσουλμάνους φανατικούς: " Το βρίσκουμε σχεδόν αδύνατο να εμπνεύσουμε σ’ αυτούς τους μισαλλόδοξους εμπιστοσύνη σε μας ή να τους πείσουμε ότι, ενώ είμαστε Χριστιανοί, μπορούμε να είμαστε κάτι άλλο από εχθροί. Έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο εγχείρημα ".

Το ενδέκατο άρθρο της συνθήκης της Τρίπολης δεν είναι μια ιστορική διακήρυξη μη χριστιανικής καταγωγής του έθνους ή άρνηση των θρησκευτικών θεμελίων της Αμερικής, αλλά μια διπλωματική διαπραγμάτευση που είχε ως στόχο να απελευθερώσει Αμερικανούς ναύτες και πλοία και να αποτρέψει περαιτέρω διεθνείς επιθέσεις και πολεμικές επιχειρήσεις κατά της εξαιρετικά νέας και βασανισμένης από πόλεμο Ομοσπονδίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Για ποιό λόγο οι ανταγωνιστές μπλέκουν ( στη συζήτηση ) διπλωματικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν εν καιρώ πολέμου, και, ωστόσο, αποφεύγουν τα κατηγορηματικά λόγια των Ιδρυτών που έγιναν εν καιρώ ειρήνης; 

Ο John Jay, ο πρώτος Ανώτατος Δικαστής των Ηνωμένων Πολιτειών, διορισμένος απ’ τον George Washington, έγραψε στον Jedidiah Morse στις 28 Φεβρουαρίου του 1797 ( τον ίδιο χρόνο που επικυρώθηκε η συνθήκη της Τρίπολης ): " Η Θεία Πρόνοια έδωσε στο λαό μας την επιλογή των ηγετών τους. Και είναι το καθήκον αλλά και το προνόμιο και το συμφέρον ενός Χριστιανικού Έθνους να εκλέξει και να προτιμήσει Χριστιανούς για να είναι ηγέτες του ".

Ο John Adams, δεύτερος πρόεδρος της Αμερικής και ο ίδιος που υπέγραψε και έστειλε τη Συνθήκη της Τρίπολης στη Γερουσία, μόλις ένα χρόνο μετά πρόφερε αυτούς τους λόγους σε μια στρατιωτική προσφώνηση: " Το σύνταγμά μας έγινε μόνο για έναν ηθικό και θρησκευόμενο λαό. Είναι τελείως ανεπαρκές για την κυβέρνηση κάποιου διαφορετικού λαού ".
Και σε ποιά θρησκεία αναφερόταν ο Adams; Μας έδωσε την απάντηση, όταν έγραψε στον Τόμας Τζέφερσον στις 28 Ιουνίου του 1813. " Οι κύριες αρχές με τις οποίες οι Πατέρες κέρδισαν την ανεξαρτησία ήταν οι μοναδικές αρχές πάνω στις οποίες αυτή η όμορφη συνάθροιση των ευγενών κυρίων θα μπορούσε  να ενωθεί. Και ποιές ήταν αυτές οι κύριες αρχές; Απαντώ, οι κύριες αρχές του Χριστιανισμού, στις οποίες όλες αυτές οι ομάδες έχουν ενωθεί ".

Ο John Quincy Adams, έκτος Αμερικανός πρόεδρος, είπε στον πανηγυρικό της ημέρας της Ανεξαρτησίας το 1837: " Δεν ισχύει ότι η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας οργάνωσε για πρώτη φορά τον κοινωνικό ιστό πάνω στα θεμέλια του έργου του Σωτήρος πάνω στη γη; Δεν είναι αυτή που έθεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της ανθρώπινης διακυβέρνησης πάνω στους κύριους κανόνες του Χριστιανισμού; ".

Ο Andrew Jackson, ο έβδομος Πρόεδρός μας, έδειξε μια Βίβλο, καθώς ξάπλωνε πεθαίνοντας το 1845, και είπε: " Αυτό το βιβλίο, κύριε, είναι ο βράχος πάνω στον οποίο η Δημοκρατία μας στέκεται ".

Πόσο πιο ξεκάθαρο μπορεί να γίνει; Δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των λόγων των ηγετών που προαναφέρθηκαν και των λόγων που γράφτηκαν απ’ τον Joel Barlow, τον συγγραφέα και διπλωμάτη της Συνθήκης της Τρίπολης, όταν κάποιος κατανοήσει την ιστορική, διπλωματική και θρησκευτική συνάφεια της όλης υπόθεσης.

Η Αμερική ιδρύθηκε σαν ένα χριστιανικό έθνος. Τώρα, το αν παρέμεινε τέτοιο, είναι θέμα συζήτησης για μια άλλη μέρα! ».

Chuck Norris

( Μετάφραση CitizenBasil )

( Σημείωση: Η συνθήκη της Τρίπολης ήταν μια διπλωματική συνθήκη ρουτίνας, που υπογράφηκε το 1796-1797 μεταξύ της Αμερικής και των εθνών της Μπαρμπαριάς ( Τρίπολη, Αλγέρι, Μαρόκο και Τύνιδα ). Τα έθνη αυτά ασκούσαν επίσημα πειρατεία. Τα θύματά τους προωθούνταν στο ευρύτερο δίκτυο εμπορίου δούλων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι μουσουλμάνοι πειρατές διακήρυτταν πως οι Χριστιανοί για να τύχουν καλής συμπεριφοράς έπρεπε ή να πολεμήσουν καλά ή να πληρώσουν καλά. Είχαν συλλάβει αμερικάνικα πλοία και πολίτες και η Αμερικανική Κυβέρνηση αποφάσισε να έλθει σε συμφωνία με τα πειρατικά έθνη, ώστε να απελευθερώσουν τους αιχμαλώτους και να αφήνουν ανενόχλητα τα Αμερικάνικα πλοία. Η Συνθήκη ταξίδευε μαζί με τον αρμόδιο διπλωμάτη για μήνες και υπογραφόταν απ’ τα διάφορα μέρη. Πολλά απ’ τα ανταλλάγματα που είχαν ζητήσει τα πειρατικά έθνη είχαν ήδη δοθεί. Η Γερουσία στην ουσία δεν συζήτησε τη συμφωνία. Επίσης, το επίμαχο άρθρο δεν υπάρχει στο αραβικό κείμενο. Αντ’ αυτού υπάρχει το κείμενο μιας επιστολής. Η όλη υπόθεση έγινε βεβιασμένα, με τη λογική « άντε να υπογράψουμε, να τελειώσουμε » και με επίγνωση του, ουσιαστικά, αδύνατου της διαπραγμάτευσης επί μέρους όρων, αφού κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αρκετά ταξίδια που τότε παρουσίαζαν τεράστιες δυσκολίες. Εννοείται πως η συνθήκη παραβιάστηκε λίγο αργότερα, το 1801, απ’ τα πειρατικά έθνη που με απληστία ζήτησαν περισσότερα ανταλλάγματα. Η Αμερική ενεπλάκη σε πόλεμο μαζί τους.


Τα Chuck Norris Facts

Το πρώτο κείμενο με Chuck Norris Facts έγραψε κάποιος φοιτητής που τα έστειλε σε ένα φίλο του με email. Αυτός το έστειλε σε φίλους του, οι οποίοι προσέθεσαν δικά τους αστεία. Απ’ τους φοιτητές, τα Chuck Norris chain mails μεταφέρθηκαν στους μαθητές. Και, ξαφνικά, γνώρισαν τεράστια διάδοσή, ώστε όλοι να στέλνουν σε όλους τα αστεία Chuck Norris που, πλέον, έγιναν παγκόσμια υπόθεση. 
Ο Chuck Norris δεν ενοχλήθηκε. Μάλιστα, φαίνεται να το διασκεδάζει. Έχει εμφανιστεί σε πολλά shows, όπου ο ίδιος διαβάζει ή σχολιάζει Chuck Norris Facts. Mάλιστα θεωρεί πως όλη αυτή η ιστορία με τα Chuck Norris Facts λειτούργησε θετικά και τον συνέδεσε ξανά με τη νεολαία, του έδωσε βήμα για να μιλήσει. Έτσι το βλέπει σαν σχέδιο του Θεού.


O Chuck Norris σχολιάζει αστεία στο show του Τony Danza

Τα Chuck Norris Facts προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα

Θα κλείσουμε το άρθρο για τον Τσακ Νόρις με λίγο ελαφριά διάθεση.
Όπως ήταν αναμενόμενο, Έλληνες δημιουργοί ανεκδότων έβγαλαν Τσακ Νόρις αστεία προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα.
Ο Τσακ Νόρις γνωρίζει τους γνωστούς άγνωστους με ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας.
Ο Τσακ Νόρις ξέρει ΠΟΥ πάει ο Καραμήτρος.
Ο Τσακ Νόρις ξέρει τι σημαίνει η λέξη "Ζαβαρακατρανέμια".
Το τρένο δεν υπάρχει πια. Το πάτησε ο Τσακ Νόρις.
Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν αστεία προσαρμοσμένα στην πρόσφατη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Διαβάστε μερικά από αυτά.
Λεφτά υπάρχουν. Ο Τσακ Νόρις ξέρει και πού είναι.
Ο Τσακ Νόρις είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει άτοκο δάνειο από το Δ.Ν.Τ.
Ο Τσακ Νόρις είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει επιστροφή φόρου από το Δ.Ν.Τ.
Ο Τσακ Νόρις θα κάνει Οικουμενική κυβέρνηση. Μόνος του…
Όταν ο Τσακ Νόρις ρωτάει τι χρωστάω; η Μέρκελ απαντά τίποτα αγόρι μου…
Ο Τσακ Νόρις είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τον Ζαν Κλοντ Τρισέ με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και η « είδηση » πως ο Τσακ Νόρις θα αναλάβει Πρωθυπουργός Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, αφού είναι ο μόνος ικανός να βγάλει τη χώρα απ’ το αδιέξοδο. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και η παρακάτω φωτογραφία.


Βέβαια, αστείο είναι. Αλλά, έχοντας παρακολουθήσει τις συνεντεύξεις του Τσακ… ειδικά το σημείο που λέει ότι θέλει να πάει στην Ουάσιγκτον και να πλακώσει στο ξύλο όσους πολιτικούς είναι ανέντιμοι… τί να πώ… η εικόνα του Τσακ να λέει στους ανέντιμους πολιτικούς « Απολύεσαι », και να αφήνει αναίσθητους πετώντας κάτω όσους αρνηθούν να μας αδειάσουν τη γωνιά… Χμ… ενδιαφέρον… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου