Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

H πόλη του θανάτου
Bells of innocense


Ελληνικός τίτλος " Η πόλη του Θανάτου "
Πρωταγωνιστές: Chuck Norris, Mike Norris, David White, Carey Scott, Marshall Teague.
Σκηνοθεσία: Alin Bizan.
Σενάριο: Chris Bessey, Mike Norris.
Έτος κυκλοφορίας: 2004
Διανομή: Audio Visual.Ένα αυθεντικό χριστιανικό θρίλερ, παραγωγή της οικογένειας Norris. Συμμετέχουν τρεις γενιές Norris. Ο Chuck, ο γιός του, Mike, που συνυπογράφει το σενάριο και μια εγγονή του. Μια εκπληκτική χριστιανική ταινία.


Η Υπόθεση

Τρεις άνδρες αναλαμβάνουν να μεταφέρουν βίβλους σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Μεξικό για να βοηθήσουν ένα φίλο τους Ιεραπόστολο. Επιβιβάζονται σε ένα αεροπλάνο και ξεκινάνε. Στη μέση της διαδρομής το αεροπλάνο παθαίνει βλάβη και κάνουν αναγκαστική προσγείωση. Πηγαίνουν σε μια κοντινή πόλη, όπου όλοι τους κοιτούν περίεργα ενώ τα παιδιά είναι πολύ σκοτεινά και μυστήρια! Δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Τελικά τί είναι αυτή η πόλη; Ο μόνος που τους βοηθά είναι ο Ματθαίος ( Chuck Norris ) που φαίνεται να έχει υπερφυσικές δυνατότητες. Φαίνεται να μην μπορούν να φύγουν απ' αυτήν την καταραμένη πόλη! Τί θα γίνει τελικά;


Xριστιανικό θρίλερ με τον Chuck Norris;;;!!! Μας δουλεύεις;


Όχι, δεν σας δουλεύω καθόλου. Και γιατί παρακαλώ; Δεν ξέρεις πως οι περισσότεροι από τους σκληρούς του Hollywood δηλώνουν υπέρμαχοι των παραδοσιακών αξιών και του τριπτύχου " Θρησκεία, Πατρίς, Οικογένεια " ; Ε, λοιπόν, μάθε το.
Άλλωστε, συχνά, τύποι σαν τον Chuck τοποθετούνται κατά των εκτρώσεων, του διεθνισμού κ.τ.λ.. Και τις ταινίες που εσύ θεωρείς ιμπεριαλιστικές αυτοί τις θεωρούν πατριωτικές! Εν πάση περιπτώσει!


Να το δώ;


Σοβαρολογείς; Ο Chuck να κάνει κήρυγμα και εσύ θα το χάσεις;
Στο κάτω κάτω της γραφής τόσα ηλίθια θρίλερ με αντιχριστιανικό περιεχόμενο και μήνυμα έχεις δει. Δες και κάτι που θα σε ωφελήσει

Eννοείται πως θα το δείς! Και μόνο για να γνωρίσεις το κινηματογραφικό είδος που καλείται " χριστιανικό θρίλερ ". Και μόνο για ν' ακούσεις τον Νorris να κάνει κήρυγμα! Μην τυχόν και το χάσεις! Θα είσαι τελείως αδικαιολόγητος!


Σχολιασμός

Η ταινία έχει μερικά πολύ ωραία μηνύματα. Κατ' αρχήν ότι η Βίβλος είναι πολύ ωφέλιμο βιβλίο και καίει το δίάβολο, που λυσσά όταν κάποιος το πιάνει στα χέρια του. Επίσης, ότι το κακό μπορεί να έχει συχνά ένα αθώο και όμορφο πρόσωπο. Ότι ο διάβολος είναι τεχνίτης και ξέρει από πού μπορεί να σε πιάσει πιο εύκολα. Και, όλως περιέργως, ο Chuck εκφέρει και μια εσχατολογική άποψη που είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ο Αντίχριστος και ο Αρμαγεδδώνας θα έρθουν όταν τα παιδιά, η νεολαία θα έχει αφιερωθεί στο Σατανά. Σας φαίνεται περίεργο; Και, όμως. Ο ήρωας πολλών παιδιών είναι ο Χάρυ Πότερ, μαθητής σχολής μαγείας, που επικαλείται τις σκοτεινές δυνάμεις για να πετύχει τους σκοπούς του. Στο " αστέρι του Βορρά " κάθε παιδί έχει και ένα δαιμόνιο. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί είναι να χωριστεί απ' το δαιμόνιό του. Σε όλα σχεδόν τα video και P.C. games για να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο πρέπει να κάνεις μάγια ή να λατρεύσεις ειδωλολατρικούς θεούς. Παιχνίδια και βιβλία για παιδιά με περιεχόμενο την μαγεία πωλούνται στα εμπορικά καταστήματα. Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Λοιπόν, μή σας φαίνεται περίεργη η άποψη του Norris. Κάτι ξέρει το παλικάρι. Αλλά μην ανησυχείτε. Όσο ο Chuck κηρύττει το ευαγγέλιο και τα βάζει με τις σκοτεινές δυνάμεις, υπάρχει ελπίδα. Έχουμε ακόμη χρόνο.Aξιολόγηση
***


Δεν μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα αστέρια σ' αυτήν την ταινία. Γιατί το σενάριο έχει κενά, γιατί η σκηνοθεσία δεν είναι και η πλουσιότερη που είδαμε ( βέβαια το σενάριο δικαιολογεί κάτι τέτοιο αλλά μέχρις ενός σημείου ) και γιατί έχει σκηνές βίας που δεν ταιριάζουν σε μια καθαρά χριστιανική ταινία. Τέλος, θα θέλαμε ο σκηνοθέτης να δείξει περισσότερο σεβασμό στην παρουσίαση ενός αγγέλου. Απ' την άλλη ψάχνεις να βρεις ελαφρυντικά. Άντε, θα πεις, σκηνοθετική αδεία. Άντε, θα πεις, και σε κάποιες διηγήσεις οι άγγελοι εμφανίζονται να φέρονται σαν καθημερινοί άνθρωποι. Άντε, θα πεις, τί να κάνουν και αυτά τα παιδιά, οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί, τόσο καταλαβαίνουν, τόσο μπορούν. Αλλά και πάλι. Τρια αστέρια και πολλά τους είναι! Εμείς προτείνουμε την ταινία και συμβουλεύουμε τους αναγνώστες να εφαρμόσουν τον Παύλειο λόγο " Πάντα δοκιμάζετε, το καλόν κατέχετε ", δηλαδή όλα να τα εξετάζετε, και να κρατάτε μόνο ότι είναι καλό. Πάρτε όσα ωφέλιμα στοιχεία υπάρχουν σ' αυτήν την ταινία, που είναι πολλά, και απορρίψτε τα όποια αρνητικά. Τέλος, σε αντίθεση με άλλες χριστιανικές ταινίες η ταινία είναι μάλλον ακατάλληλη για παιδιά, λόγω κάποιων σκηνών τρόμου που έχει.


Μπορώ να το βρω
Σε κάποιο απ' τα ντιβιντάδικα της γειτονιάς μου.
Δες το τρέιλερ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου